Federata Vatra emëron Dr.Pashko R. Camaj, sekretar të vatrës

New York, 15 Nëntor 2023 – Federata Pan-Shqiptare e Amerikës VATRA emëron Dr.Pashko R. Camaj në detyrën e Sekretarit të Vatrës. Dr.Camaj ka mbrojtur gradën shkencore Doktor në Shëndet Publik në Columbia University në vitin 2013 me temë disertacioni: “Pasojat afatgjata të ekspozimit mjedisor ndaj plumbit në Kosovë: efektet e ekspozimit të plumbit para dhe pas lindjes si dhe në moshën e fëmijërisë.”

Dr. Camaj është pjesë e Federatës Vatra që prej vitit 2011 duke dhënë kontribut të jashtëzakonshëm në Vatër dhe komunitetin shqiptar në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Dr.Camaj më herët ka mbajtur në Vatër pozicione të larta drejtuese si: Nënkryetar, Shef Kabineti, Drejtor i Fondit të Studentëve, Anëtar Kryesie etj. Gjatë gati katër dekadave veprimtari në Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Dr.Camaj është shquar si veprimtar dhe aktivist i angazhuar në dobi të çështjes kombëtare e komunitetit shqiptar.

Dr. Pashko R. Camaj është dekoruar nga Presidenti i Republikës së Shqipërisë me Titullin e Lartë: “Kalorës i Urdhrit të Skënderbeut” me motivacion: “Në shenjë vlerësimi dhe mirënjohje për kontributin e spikatur në organizinim e diasporës sonë në SHBA; për forcimin e lidhjeve historike shqiptaro-amerikane; lartësimin e imazhit të popullit shqiptar e vlerave tona kombëtare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.”