Degët në mbështetje të Vatrës, dënojnë ashpër sulmet, baltën dhe propagandën antikombëtare ndaj Federatës Vatra

Alfons Grishaj

Me datën 13 /12 /2023, Drejtori i Degëve të Vatrës në Amerikë, z. Mondi Rakaj, thirri një takim zoom me të gjitha Degët e Vatrës në Amerikë dhe Kanada. Në takim merrte pjesë dhe Kryesia e Vatrës me Kryetar Dr. Elmi Berisha.

Z. Rakaj bëri një ekspoze për arritjet dhe sfidat që ka kaluar dhe po kalon Vatra. Ai foli dhe për detyrat e Degëve dhe anëtarëve të Vatrës.

Në mbledhjen zoom, merrnin pjesë dhe Kryetarët e Degëvë, Efi Qeleshi, Dr. Iris Halili, Mirela Kanini, Prof. Dr.Thanas Gjika, Gëzim Nika, Isuf Spahia, At. Theofan Koja, Adriatik Spahiu, Adem Malellari, Ylli Dosku. Në pamundësi për të marrë pjesë në takim, Julian Çefa dhe Toni Sufaj, kishin deleguar votën e tyre z. Mondi Rakaj. Dr. Skënder Murtezani dhe Drita Vushaj patën vështirësi teknike pë të hyrë në zoom. Në takim ishin të pranishëm dhe Kryesia e Vatrës me Kryetar Dr. Elmi Berisha, zv/Kryetari Alfons Grishaj, Kryetari i Këshillit të Vatrës Kolec Ndoja, Sekretari i Vatrës Dr. Pashko Camaj, Dr. Dritan Demiraj, Dr. Paulin Marku, Tasim Ruko, Ilir Cubi, Besim Malota. Kryesia dhe Kryetarët e Degëve diskutuan për punën që kanë bërë, duke kërkuar më tepër bashkëpunim me Qendrën. Folësit mbështetën Kryesinë dhe Kryetarin Berisha. Në takim u diskutua dhe problemi që kanë sjellur disa përsona në Vatër, ku të pranishmit shprehen hapur kundërshtinë dhe pakënaqësinë e tyre. Kryetari Berisha falenderoi nga zemra për punën e bërë nga Degët dhe siguroi të pranishmit që në të ardhmen, bashkëpunimi do të jetë shumë më i afërt dhe më frytëdhënës.

Në mbarim të mledhjes, Drejtori i Degëve, Mondi Rakaj, lexoi një Komunikatë për Shtyp, duke i kërkuar të pranishmit që t’a votojnë kundër ose pro. Deklarata kaloi me unanimitet të plotë. Mbledhja përfundoi me sukses.

Komunikatë për Shtyp:

“Federata Pan-Shqiptare e Amerikës VATRA dënon ashpër çdo akt sulmi, balte, linçimi, proteste e njollosje ndaj VATRËS, DIELLIT e vatranëve.

Federata Vatra distancohet prej individëve që mbjellin urrejtje, ndasi, përçarje e ndarje.

Federata Vatra dënon spektaklet e ndyra mediatike para Selisë Qëndrore të Vatrës, veprimet, protestat, tubimet në kundërshtim me Kanunoren dhe që dëmtojnë imazhin e Vatrës e të kombit shqiptar.

Vatra nuk do pajtohet kurrë me pazaret dhe luftën personale të ish-vatranëve që duan shkatërrimin e Vatrës, që mbajnë peng njëri-tjetrin me video regjistrime e përgjime, që vjedhin dokumentet e Vatrës dhe i mbajnë në shtëpi, që nuk respektojnë dhe shkelin ligjet e shtetit amerikan e kushtetutën e Vatrës.

Federata Vatra iu bën thirrje të gjithë patriotëve në mërgatën e Amerikës që të distancohen nga një grup antishqiptar që sulmon Vatrën e Diellin prej dy vitesh dhe garanton çdo shqiptar se misioni dhe puna e Vatrës nuk do të ndalet asnjëherë në shërbim të kombit shqiptar e çështjes kombëtare. Vatra e Dielli janë të shenjtë dhe do të jetojnë përgjithmonë”.

Check Also

Ambasada e Republikës së Kosovës në Itali festoi 16 vjetorin e Pavarësisë në sallonet e Pallatit Brancaccio në Romë

Ambasada e Republikës së Kosovës në Itali festoi 16 vjetorin e Pavarësisë në sallonet e …

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com